ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ
.
.
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ
Υπόγειο- Πεσμαζόγλου 5
-
ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ
του Γεωργίου Βιζυηνού
-
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Σκηνογραφία: Νίκος Αλεξίου
Μουσική: Σταύρος Σιόλας
-
Παίζουν:
Ηλίας Λογοθέτης,
Μαρία Ζαχαρή, Κώστας Βελέντζας,
Μιχάλης Κοιλάκος, Εύα Οικονόμου,
Βάλια Παπακωνσταντίνου, Διονύσης Κλάδης
-
Έναρξη 29 Οκτωβρίου 2007
-
Παραστάσεις:
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 9:15 μ.μ.
Κάθε Τετάρτη και Κυριακή, ώρα 10.15 μ.μ.
-
Διάρκεια παράστασης 75’
-
Η παράσταση είναι μια δραματική ποιητική αφήγηση, που επιχειρεί να αναδείξει τη γοητεία της γλώσσας, τη λεπτότητα των αισθημάτων και τις αποχρώσεις των χαρακτήρων του Βιζυηνού, με μια σύγχρονη πρόταση χρήσης του εικαστικού και μουσικού περιβάλλοντος.
Ο Βιζυηνός είναι ο πρώτος και κορυφαίος μινιμαλιστής μυθιστοριογράφος της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Τα τέσσερα ισχυρά του κείμενα "Το αμάρτημα της μητρός μου", "Ποιος ήταν ο φονεύς του αδελφού μου", "Το μόνον της ζωής του ταξείδιον" και "Ο Μοσκώβ-Σελήμ" είναι αυτοβιογραφικά αφηγήματα ενός ποιητή, ο οποίος κινείται ανάμεσα στη νουβέλα και στο μυθιστόρημα
Ο κόσμος του Βιζυηνού λειτουργεί ανθρωποκεντρικά και ανθρωπομορφικά. Γεννημένος αφηγητής, ο συγγραφέας ξέρει να στήνει μια ιστορία, να κανονίζει τις αναλογίες και τους ρυθμούς της, να δημιουργεί τις κατάλληλες εντάσεις στην κατάλληλη στιγμή και να κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
Η δράση, η πλοκή, οι πράξεις των προσώπων και τα ίδια τα πρόσωπα κοιταγμένα μέσα από τις πράξεις τους είναι τα δυναμικά μοτίβα του, που οδηγούν στη λύση του δράματος, αδιάφορο αν η λύση αυτή ισοδυναμεί με αδιέξοδο.
Η εκφραστική ερμηνεία του Ηλία Λογοθέτη και η σκηνοθετική ματιά του Κωστή Καπελώνη αναδεικνύουν σκηνικά το αριστούργημα αυτού του μεγάλου συγγραφέα.
.
Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
ΥΠΟΓΕΙΟ
Πεσμαζόγλου 5
τηλ. ταμείου 210 32 28 706